Strona główna    SP Koziegłowy  SP Sławoszewek  SP Złotków  ZSP Budzisław Kościelny  ZSP Kleczew  CUW  
Czwartek 25 Kwiecień 2024 | Imieniny: Marek, Jarosław, Wasyl
Prawa i obowiązki uczniaKalendarz szkolnyDla rodzicówAktualnościGaleriaKontakt
Pracownicy Szkoły
Jublieusz 80-lecia Szkoły
O naszym Patronie
Trochę historii
O szkole
Nadanie imienia szkole
Klasy integracyjne
Profilaktyka 2013/2014
Profilaktyka 2014/2015
Profilaktyka 2015/2016
Profilaktyka 2016/2017
Profilaktyka 2017/2018
Profilaktyka 2018/2019
Profilaktyka 2019/2020
Profilaktyka 2020/ 2021
Pedagog szkolny
Innowacja pedagogiczna "Uczymy się przez działanie"
Innowacja pedagogiczna \"Nauczanie przez kodowanie\"
Samorząd Uczniowski
Hipoterapia
Mam kota na punkcie mleka
Akcja MEN \"Ćwiczyć każdy może\"
Oferta zajęć dla uczniów o specjalnych potrzebach edukacyjnych
Szkoła Promująca Zdrowie
Dobre praktyki
Profilaktyka 2021/2022
Szkoła Promująca Zdrowie 2021/2022
Świetlica środowiskowa 2015/2016
Świetlica środowiskowa 2016/17
Świetlica środowiskowa 2017/2018
Świetlica środowiskowa 2018/2019
Świetlica środowiskowa 2019/2020
ABC gotowania
Umiem pływać
Mały Mistrz
Akademia Bezpiecznego Puchatka
Doradztwo zawodowe
Programy i projekty edukacyjne
Osiągnięcia sportowe
Dla rodziców
Losy Absolwentów
Przekaż 1% na szkołę Twojego dziecka
Dokumenty szkolne
Napisz do nas
 
  
  
Biuletyn Informacji Publicznej
Ministerstwo Edukacji Narodowej
Kuratorium Oświaty w Poznaniu
eTwinning
Dzień zdrowego jedzenia i gotowania. Jabłko w roli głównej
  

Jabłuszka w szkole to super sprawa,

dzięki nim energia, wigor

i świetna zabawa.”

 

 28 kwietnia 2015 r. w ramach Miesiąca Zdrowia oraz działań dotyczących przystąpienia naszej placówki do Wielkopolskiej Sieci Szkół Promujących Zdrowie postanowiliśmy zorganizować ,,Dzień zdrowego jedzenia i gotowania ", gdzie główną rolę odegrało w tym dniu jabłko. To właśnie z tym owocem zostały przygotowane rozmaite przysmaki. Wśród nich znalazły się szarlotki, rogaliki z jabłkiem, jabłecznik, ciasteczka francuskie z jabłkiem, kisiel z jabłkiem, tosty z musem jabłkowym i oczywiście nie mogło zabraknąć kompotu z jabłek. Uczniowie, nauczyciele i pracownicy obsługi ze smakiem kosztowali przygotowane pyszności w owocowym kramiku, o czym świadczą dołączone do artykułu zdjęcia. Celem akcji było uświadomienie uczniom jak wiele smacznych potraw można zrobić z jabłek. W ramach „Dnia zdrowego jedzenia i gotowania” została również przygotowana gazetka przez dzieci ze Świetlicy Środowiskowej.

Składamy serdeczne podziękowania dla rodziców: p. Szymańskiej, p. Galińskiej, p. Skowrońskiej, p. Matuszak za upieczenie ciast       i pomoc w przygotowywaniu powyższej akcji. 

                                                         Zespół ds. Promocji Zdrowia

Zdjęcia do artykułu
 

1  2  3  4  5  

 
wszystkich zdjęć: 30

1  2  3  4  5  
 
«« wstecz
drukuj
  
   
Strona główna|Archiwum GIM Budzisław|Archiwum GIM Kleczew|SP Koziegłowy|SP Sławoszewek|SP Złotków|ZSP Budzisław Kościelny|ZSP Kleczew|CUW
Nasze kanały RSS
© 2007 Edukacja w Gminie Kleczew. All rights reserved. | on line: 6 odwiedzin: 8111940