Książki kucharskie pisane są przez ekspertów i amatorów. Popularne programy telewizyjne przekonują, że gotować może każdy. Postanowiliśmy to sprawdzić podczas kolejnego cyklu zajęć kulinarnych.
Poniżej przedstawiamy menu poszczególnych klas.
Menu uczniów kl. IV
Danie główne
Kotlety schabowe z ziemniakami i surówką
Deser
Czekoladowe muffinki i galaretka podawana w pomarańczach
Menu uczniów kl. V
Danie główne
Tortilla z kurczakiem i warzywami
Deser
Owocowe rożki
Menu uczniów kl. VI
Danie główne
Pizza z serem, szynką i papryką (żółtą, zieloną i czerwoną)
Pizza z serem, szynką i pieczarkami
Pizza z serem i ananasem
Pizza z serem i szynką
Zajęcia zainicjowane zostały przez przedstawicieli Samorządu Uczniowskiego. Za ich realizację odpowiedzialna była p. Ewa Moks. Warto jednak podkreślić, iż kilkunastu kucharzy-amatorów potrzebowało dodatkowego wsparcia, którego udzieliły: p. Anna Jabłońska, p. Marta Lewandowska oraz p. Agnieszka Łukowska. Dziękujemy za odkrycie „pysznego” świata pełnego pikantnych smaków i niepowtarzalnych zapachów. Być może pewnego dnia zdecydujemy się napisać własną książkę kucharską…